طرز تهیه لواشک خانگی

4.3
(4)

مواد لازم جهت طرز تهیه لواشک خانگی

طرز تهیه لواشک خانگی

سیب برای لواشک شیرین، آلوچه و زرد آلو برای لواشک ملس و آلبالو و انار برای لواشک ترش

نمک

روغن مایع کمی

یک سینی به سایز دلخواه

آب پز کردن میوه ها در طرز تهیه لواشک خانگی

 

در مرحله اول ابتدا میوه های مورد نظر را شسته، پوست گرفته و هسته ها و قسمت خرابش را بگیرید. در اینجا ما از آلو قرمز و زرد و شلیل استفاده کردیم. در مرحله بعدی میوه ها را در قابلمه باید بریزیم. آب را تا روی میوه ها اضافه می کنیم (برای یک کیلو میوه حدود 3 لیوان) و صبر میکنیم به آرامی بپزند. حدود دو ساعت کافیست.(میتوانید هسته ها را بعد از له شدن کامل جداکنید)

پخته شدن و نرم شدن کامل میوه ها در طرز تهیه لواشک خانگی

یادتان باشد زمانیکه میوه ها در حال پختن در قابلمه هستند، باید به قابلمه سر بزنید و هر ازگاهی هم بزنید یا ته نگیرد. خب در مرحله بعدی شما باید کمی نمک و اگر دوست داشتید کمی رب انار به آن اضافه کنید و باز هم حسابی میوه ها را هم بزنید .

وقتیکه میوه هایتان در قابلمه حسابی پخته و یکدست شدند و البته آب میوه ها هم خوب غلیظ شد (نباید آب رقیق باشد) و هسته از گوشت جدا شد زیر گاز یا حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا میوه های پخته شده تان کمی خنک شود.

خب در این مرحله باید به کمک یک سبد دانه ریز و یک قابلمه بزرگ هسته میوه ها را جدا سازی و یکدست بکنیم. میوه های پخته شده را داخل سبدی ریخته و کم کم  به کمک کفگیر شروع به له کردن مواد در سبد کنید.

این کار را باید حسابی انجام دهیم تا هسته های مانده و پوست میوه ها همه در سبد مانده و مایه غلیظ ان به داخل قابلمه برود. باید سبد روی قابلمه قرار گرفته باشد. فقط سایز سبد جوری باشد که روی قابلمه قرار گیرد و داخل آن نرود.

 

جداسازی و یک دست کردن میوه های پخته شده در طرز تهیه لواشک خانگی

کار له کردن میوه ها در سبد را تازمانی ادامه میدهیم که تفاله خیلی کمی باقی مانده باشد و همه مواد از سبد رد شده باشند و به داخل قابلمه رفته باشند. مایع بدست آمده پس از بهم زدن، باید به اندازه ماست زده شده غلیظ شود.

خب در این مرحله باید داخل سینی که سلفون کشیده اید را با روغن مایع  با قلمو حسابی چرب می کنیم (توجه: با مقدار کمی روغن نه زیاد). این مقدار روغن فقط باید به اندازه ای باشد که خاصیت جداسازی داشته باشد. همین.

لواشک خانگی

له کردن و جداسازی در طرز تهیه لواشک خانگی

در این مرحله مایع لواشک را داخل سینی یا سفره می ریزیم. توجه کنید که ضخامت آن باید کمتر از هشت میلیمتر باشد و زیادی کلفت نشود. نسبت به غلظت ضخامت لواشک را در نظر میگیریم. اگر لواشک بیش از حد ضخیم باشد یا یکدست نشده باشد، کپک می زند. حال سینی ها را در جایی که آفتاب بخورد و رطوبت نباشد قرار دهید.

 

بعد از دو سه روز لواشک شما آمده است. البته در هوای خیلی گرم تابستان همان 2 روز کافی است .در زمستان برخی آن را در گوشه بخاری یا کنار خانه می گذارند. برخی یه پلاستیک روی آن انداخته و در پشت بام میگذارند. هر جایی میتواند باشد. فقط مراقب باشید گرد و خاک داخلش نرود.

زمانی لواشک آماده است که سفت شده باشد و از سینی یا سفره جدا شود. شبیه لواشک های بیرون. خیلی هم دیر بر ندارید . ممکن است لواشک خشک شود.

میتوانید آن را برش زده و به شکل های دلخواه در بیاورید و نوش جان کنید.

 

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 4

تاکنون رأی نداده است! اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

همچنین ببینید

مرغ سوخاری فوری

4.5 (10) مرغ سوخاری فوری مواد لازم مرغ ۶ تکه ادویه ها (زردچوبه ،فلفل سیاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *