مواد غذایی و عادت هایی که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را برای مقابله با ویروس‌ها و بیماری‌ها تقویت کند.

4.4
(11)

مواد غذایی و عادت هایی که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را برای مقابله با ویروس‌ها و بیماری‌ها تقویت کند.

مواد غذایی و عادت هایی که می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را برای مقابله با ویروس‌ها و بیماری‌ها تقویت کند.

 

 

 

 

 

مرکبات

اکثر افراد به محض این که سرما می‌خورند سراغ ویتامین C می‌روند. ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. گلبول سفید کلید مبارزه با عفونت در بدن است. ‌گریپ‌فروت، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، نارنگی و یافا مهم‌ترین مرکبات هستند. به دلیل این‌که بدن ما توانایی تولید و ذخیره ویتامین C را ندارد، ما روزانه به مصرف میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین C احتیاج داریم.

فلفل شیرین

هر گرم فلفل، دو برابرهر گرم مرکبات ویتامین C دارد. فلفل دلمه‌ای قرمز همچنین از منابع غنی بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است.

کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین‌ و مواد معدنی است. ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E به همراه میزان زیادی آنتی‌اکسیدان و فیبر، بروکلی را به یکی از سالم‌ترین سبزیجاتی تبدیل کرده است که می‌توانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. برای حفظ خواص بروکلی بهتر است این سبزی تا جای ممکن کم پخته شود؛ چه بهتر که آن را خام مصرف کنید.

سیر

سیر برای سلامتی لازم است. تمدن‌های اولیه به خواص سیر در مبارزه با عفونت پی برده بودند. براساس تحقیقات، سیر فشار خون را پایین می‌آورد و روند سخت شدن دیواره عروق را کند می‌کند.

به نظر می‌رسد خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین باشد.

زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل از گیاهانی است که خیلی از افراد هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا سراغ آن می‌روند. زنجبیل می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند و با این کار باعث کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری شود. زنجبیل همچنین می‌تواند به کاهش تهوع و استفراغ کمک کند.

اسفناج

اسفناج به این دلیل در این فهرست قرار گرفته است که نه‌تنها میزان زیادی ویتامینC دارد، بلکه سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی است که می‌توانند قدرت مبارزه با عفونت را در سیستم ایمنی بدن تقویت کنند.

مانند بروکلی، بهتر است اسفناج هم با کمترین میزان پخت یا به صورت خام مصرف شود.

ماست

ماست‌هایی مانند ماست لاکتیویا و ماست‌های پروبیوتیک وبه‌ویژه ماست کفیر، سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند تا با بیماری‌ها مبارزه کند.

بادام و گردو

ویتامینE و روی، کلید سیستم ایمنی سالم هستند. مغزهایی مانند بادام شیرین، سرشار از ویتامین و چربی‌های مفید و روی هستند.

زردچوبه

ممکن است زردچوبه را به عنوان ترکیب اصلی بسیاری از ادویه‌ها بشناسید. اما این ماده سال‌هاست به عنوان یک ضدالتهاب قوی برای درمان رماتیسم مفصلی و آرتروز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چای سبز

چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوئید دارند که نوعی آنتی‌اکسیدان است.علاوه‌بر این چای سبز مقادیری زیادی اپی‌گالوکتشین گالات یا EGCG دارد که یک آنتی‌اکسیدان قوی دیگر است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. چای سبز همچنین منبع خوبی برای یک اسید آمینه به نام theanine ــ Lاست که می‌تواند به تولید ترکیبات موثر برای مبارزه با میکروب‌ها در سلول‌های لنفوسیت تی کمک کند.

کیوی

کیوی به طور طبیعی میزان زیادی ترکیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C دارد.ویتامین C موجود در کیوی گلبول‌های سفید را تقویت می‌کند تا با هرگونه عفونت مبارزه کنند، درحالی که دیگر ترکیبات مفید کیوی در حفظ عملکرد صحیح سایر بخش‌های بدن موثرند.

ماکیان

وقتی مریض هستید، سوپ مرغ تنها نقش یک غذای رژیمی با تاثیر تلقینی را ندارد. گوشت ماکیان نه‌تنها به بهبود علائم سرماخوردگی کمک می‌کند، بلکه همچنین می‌تواند در جلوگیری از بیماری هم موثر باشد.

گوشت ماکیان مانند مرغ و بوقلمون سرشار از ویتامین B۶ هستند. حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون یا مرغ برای تامین ۴۰ تا ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن شما به ویتامین B۶کافی است.

تخم آفتابگردان

مغز تخم آفتابگردان سرشار از مواد مغذی شامل فسفر، منیزیم و ویتامین B۶ است. این دانه‌ها همچنین به طرز شگفت‌انگیزی از ویتامین E سرشارند و می‌توانند تا ۸۲ درصد از نیاز روزانه بدن ما را تنها با مصرف یک‌چهارم فنجان در روز تامین کنند.

میگو

میگو از جمله غذاهای دریایی است که حاوی مقدار زیادی زینک است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن به میگو هم احتیاج داریم. البته به یاد داشته باشید شما بیشتر از میزان توصیه‌شده در روز به زینک احتیاج ندارید. برای آقایان و خانم‌های بالغ به ترتیب ۱۱ و ۸ میلی‌گرم زینک در روز توصیه شده است. مصرف بیش از حد زینک باعث مختل شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

سبک زندگی تاثیر زیادی بر چگونگی عملکرد سیستم ایمنی بدن و بالابردن کیفیت محافظت از بدن در برابر میکروب‌ها، ویروس‌ها و بیماری‌های مزمن دارد.

جایگزین کردن عادت‌های بد با عادت‌های خوب کمک بسیاری  به سلامت  سیستم ایمنی بدن خواهد کرد.

داشتن خواب کافی  برای تقویت سیستم ایمنی بدن

حتما متوجه شده‌اید که احتمال ابتلا به سرماخوردگی و دیگر عفونت‌ها زمانی بیش‌تر می‌شود که شما به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابید. پژوهش‌ها حاکی از این است که افرادی که خواب کافی دارند و در عین حال واکسن آنفولانزا را دریافت کرده‌اند، بهتر از سایر افراد در برابر بیماری می‌توانند از خود محافظت کنند.

نداشتن خواب کافی میزان هورمون استرس را در فرد بالا خواهد برد و می‌تواند باعث ایجاد التهاب‌های بیش‌تری در بدن شود. با وجود اینکه در حال حاضر دانشمندان به درستی نمی‌دانند که خواب کافی چگونه باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود، ولی داشتن خواب کافی – 7 تا 9 ساعت برای یک فرد بزرگسال – کلید اصلی سلامت بدن است.

ورزش کردن برای تقویت سیستم ایمنی بدن

سعی کنید هر روز ورزش کنید. اگر فرصت رفتن به باشگاه را ندارید، حداقل 30 دقیقه در طول روز را به پیاده روی اختصاص دهید. این کار  سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنداگر به صورت مرتب ورزش نکنید، احتمالاً بیش‌تر از سایر افرادی که مرتب فعالیت بدنی دارند به سرماخوردگی مبتلا خواهید شد. ورزش کردن هورمون هایی که باعث حال خوب بدن می‌شوند را افزایش داده و کمک می‌کند که فرد خواب بهتری داشته باشد. هر دوی این عوامل نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت عملکرد دستگاه ایمنی بدن دارد.

 نداشتن استرس زیاد 

استرس بخشی از زندگی است و همه کمابیش آن را تجربه می‌کنند. اما اگر این حالت ادامه دار باشد باعث می‌شود که بدن در برابر بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی یا سایر بیماری‌های جدی‌تر آسیب پذیرتر باشد.

استرس مزمن، سطح هورمون استرس را در بدن بالا برده و این هورمون خود باعث سرکوب سیستم دفاعی بدن خواهد شد. شاید فرد به راحتی نتواند از شر استرس خلاص شود، ولی راهکارهای زیادی برای کنترل آن وجود دارد:

  • مدیتیشن و یوگا 
  • خونسرد بودن 
  • ارتباط با دیگران 
  • ورزش کردن برای رهایی از انرژی و احساسات منفی

 

اگر مقدار استرس کم شود، هورمون استرس هم در بدن کاهش پیدا می‌کند و سبب خواب بهتر و بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن خواهد شدبرخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که مدیتیشن می‌کنند دستگاه ایمنی قوی تر و  پاسخ دفاعی بهتری دارند. بر اساس این پژوهش بدن افرادی که یک دوره‌ی 8 هفته‌ای مدیتیشن کرده و واکسن آنفولانزا را دریافت کرده‌اند، نسبت به گروه دیگری از افراد که مدیتیشن نکرده‌اند، آنتی بادی بیش‌تر تولید کرده است. سیستم ایمنی این افراد 4 ماه بعد از دریافت واکسن واکنش دفاعی بیش‌تری نشان می‌دهد.

 داشتن روابط اجتماعی قوی

داشتن روابط اجتماعی قوی و بودن در جمع‌های دوستانه نقش مهمی در بهبود سلامت فردی دارد. افرادی که با دوستان خود ارتباط دارند  در مقایسه با افراد تنها، سیستم ایمنی قوی‌تری دارند.

در یک پژوهش معلوم شد که بدن یک دانشجوی سال اول دانشگاه تنها، به نسبت بدن دانشجوی دیگری که ارتباطات اجتماعی قوی‌تری دارد، بعد از دریافت واکسن آنفولانزا پاسخ دفاعی ضعیف‌تری نشان می‌دهد.

بنابراین داشتن روابط اجتماعی قوی و موثر با دیگران بسیار مهم است

داشتن حس شوخ طبعی 

خندیدن مزایای زیادی دارد. این کار میزان هورمون استرس را در بدن کاهش داده و میزان گلبول‌های سفیدی که با عفونت مبارزه می‌کنند را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.

شرکت در یک مراسم شادی آور – مانند دیدن تئاترهای کمدی یا رفتن به سینما برای تماشای یک فیلم خنده‌دار – اثر مثبتی بر روی سیستم دفاعی بدن خواهد گذاشت.

در یک پژوهش مشخص شد که در بدن گروهی از مردان که سه روز پشت سر هم یک ویدئوی خنده‌دار را تماشا کردند، میزان هورمون استرس تا حد زیادی کاهش پیدا کرد.

سطح ویتامین دی بدن

برخی از پژوهش ها نشان می دهد که اندازه گیری سطح ویتامین دی در بدن و مصرف مکمل دارویی حاوی ویتامین دی می تواند به بدن برای مقابله با بیماری های تنفسی کمک کند.

دانشمندان با این حال تاکید می کنند که همچنان باید تحقیقات بیشتری در مورد ارتباط سطح ویتامین دی و سیستم ایمنی بدن انجام شود.

مصرف ماهی و به ویژه ماهی سومون و شیر که سرشار از ویتامین دی است می تواند به افزایش سطح ویتامین دی در بدن و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

پرهیز از مصرف زیاد الکل

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که مصرف زیاد الکل می تواند بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. بنا به نتیجه این پژوهش ها افرادی که به میزان زیاد الکل مصرف می کنند بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به بیماری های تنفسی و ذات الریه هستند.

مصرف زیاد الکل می تواند به ریه ها آسیب بزند. با این حال باید در نظر داشت که نوشیدن یک گیلاس مشروب در دوره شیوع ویروس کرونا خطرناک محسوب نمی شود.

 

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن به آن روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 11

تاکنون رأی نداده است! اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کنید

Check Also

ولنتاین

ولنتاین چه روزی است

4.4 (17)   پیشینهٔ تاریخی ولنتاین کشیش والنتاین احتمالاً زمانی حدود سال ۲۷۰ میلادی به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *